Noticias y proyectos que te ayudarán a conocernos mejor

13 de maig de 2020

La Càmara Arrossera del Montsià lidera la part agronòmica de el projecte Neurice

La Càmara Arrossera del Montsià ha col·laborat en el projecte Neurice (New commercial European RICE) i ha aconseguit portar a registre en aquests últims 4 anys de treball un total de 2 varietats d'arrossos tolerants a la salinitat.


La Càmara participa en aquest projecte com a líder de la part agronòmica dels 3 països que conreen arròs dins el projecte: Itàlia, França i Espanya. L'objectiu principal d'Neurice era avaluar la resistència a la sal de les diferents varietats i també el comportament agronòmic de cadascuna d'elles. Sense deixar de banda la lluita contra el cargol poma.

Al llarg d'aquests 4 anys de projecte s'han dut a camp més de 40 varietats, que neixen de diferents encreuaments saltol amb varietats conreades al Delta, tant de gra llarg com de gra mitjà. La tècnica utilitzada per a això ha estat l'anomenada introgressió, una tècnica de millora clàssica no transgènica.

Un cop avaluades les varietats en hivernacle, les que van donar millors resultats es van dur a camp per veure el seu comportament agronòmic, comparant els seus resultats en camps salinitzats i no salinitzats. Finalment, s'estan registrant comercialment un total de 2 varietats (2 a Espanya, 2 a França i 2 a Itàlia).

El proper pas, un cop presentades a registre, és intentar que estiguin disponibles per als productors d'arròs al 2022.
La Càmara Arrossera del Montsià lidera la part agronòmica de el projecte Neurice

Altres notícies i projectes

27 de juliol de 2020

Arròs Montsià estrena envasos sostenibles

La Càmara Arrossera del Montsià ha decidit prendre mesures per reduir el seu impacte mediambiental en els propers anys, suprimint el...

13 de maig de 2020

La Càmara Arrossera del Montsià lidera la part agronòmica de el projecte Neurice

La Càmara Arrossera del Montsià ...


Para poder obtener información de la web, utilizamos cookies de terceros permanentes que nos permiten para recoger información analítica. Más información aquí.

Aceptar