Notícies i projectes que t'ajudaran a conèixer-nos millor

13 de maig de 2020

La Càmara Arrossera del Montsià lidera la part agronòmica de el projecte Neurice

La Càmara Arrossera del Montsià ha col·laborat en el projecte Neurice (New commercial European RICE) i ha aconseguit portar a registre en aquests últims 4 anys de treball un total de 2 varietats d'arrossos tolerants a la salinitat.


La Càmara participa en aquest projecte com a líder de la part agronòmica dels 3 països que conreen arròs dins el projecte: Itàlia, França i Espanya. L'objectiu principal d'Neurice era avaluar la resistència a la sal de les diferents varietats i també el comportament agronòmic de cadascuna d'elles. Sense deixar de banda la lluita contra el cargol poma.

Al llarg d'aquests 4 anys de projecte s'han dut a camp més de 40 varietats, que neixen de diferents encreuaments saltol amb varietats conreades al Delta, tant de gra llarg com de gra mitjà. La tècnica utilitzada per a això ha estat l'anomenada introgressió, una tècnica de millora clàssica no transgènica.

Un cop avaluades les varietats en hivernacle, les que van donar millors resultats es van dur a camp per veure el seu comportament agronòmic, comparant els seus resultats en camps salinitzats i no salinitzats. Finalment, s'estan registrant comercialment un total de 2 varietats (2 a Espanya, 2 a França i 2 a Itàlia).

El proper pas, un cop presentades a registre, és intentar que estiguin disponibles per als productors d'arròs al 2022.
La Càmara Arrossera del Montsià lidera la part agronòmica de el projecte Neurice

Altres notícies i projectes

1 de juny de 2022

La Càmara participa en un projecte per modernitzar la fàbrica d`Amposta

  Càmara Arrossera del Montsià i Secció de Crèdit, S.C.C.L., va presentar una sol·licit...

27 de maig de 2022

Nou grup operatiu sobre fertilització sostenible i ús d’imatges per satèl·lit

Càmara Arrossera del Montsià i Se...


Utilitzem cookies de tercers i persistents per analitzar els nostres serveis i mostrar publicitat relacionada amb les preferències dels usuaris en base als seus hàbits de navegació. Pots obtenir més informació i configurar les teves preferències aquí.

Acceptar Cookies
Rebutjar Cookies
Configurar Cookies