Arroz Montsià

Missatge ADV

Usuari

Contrasenya

Entrar

Nou usuari

Recordar contrasenya

ESP
CAT
ENG

troba'ns

Registre

Àrea Professional La Càmara

Propietats de l’arròs

És la base de l’alimentació diària per a quasi la meitat de la població mundial, i proporciona a moltes persones més del 50% de les seves necessitats nutricionals.

En les seves diferents varietats i en un elevat percentatge, l’arròs és la font bàsica d’alimentació i d’ingressos econòmics de milions de famílies rurals, incloent-hi l’onze per cent de la superfície mundial de cultiu. Es produeix en més de 42 països: des de les altes valls de l’Himalaia fins als deltes dels grans rius. El Delta de l’Ebre sense anar més lluny, ha constituït un dels aprofitaments fonamentals de les terres de cultiu pròximes al curs del riu.

Es tracta d’un cereal sa i molt nutritiu, el seu consum es recomana que sigui diari en el context d’una dieta equilibrada.

Els beneficis de l’arròs en la salut es manifesten en la regulació del trànsit intestinal, perquè ajuda a combatre els dolors i el restrenyiment.

És un aliment que pot ser consumit per persones amb intolerància al gluten (celíaques).

El baix contingut en sodi i la presència de potassi afavoreixen l’eliminació de líquids de l’organisme. També és un aliment aconsellat en la dieta de persones hipertenses.

Alguns estudis científics demostren com el gamma-oryzanol present en l’arròs, disminueix els nivells elevats de LDL (“colesterol dolent”) i incrementa els nivells de HDL (“colesterol bo”).

Pujar