Arroz Montsià

Missatge ADV

Usuari

Contrasenya

Entrar

Nou usuari

Recordar contrasenya

ESP
CAT
ENG

troba'ns

Registre

Àrea Professional La Càmara

Una mica d’història

L’arròs es va començar a conrear fa 7.000 anys al Sud-est asiàtic i a la Xina continental, des d’on es va estendre a tota l’Índia i a la resta d’Àsia.

L’arròs forma part d’un grup de 19 espècies de plantes de la família de les gramínies, en concret, la de l’arròs comú es denomina Oryza Sativa L.

En els seus inicis, s’utilitzava com a moneda de canvi en les transaccions comercials. Explica la llegenda que l’arròs és símbol de felicitat i abundància, d’aquí la tradició d’escampar arròs sobre els noucasats.

Els grecs i els romans consideraven l’arròs com una espècie exòtica de luxe. Es venerava el cereal, sobretot, per les propietats de l’aigua d’arròs.


Els àrabs van portar-lo a Espanya 350 anys abans de Jesucrist, i d’aquí es va anar introduint a tots els països mediterranis i a la resta d’Europa. La seva incorporació en el continent americà per part dels espanyols es va produir durant la segona meitat de segle XVI.


En 1927 es funda la Cambra Arrossera d’Amposta per iniciativa de 362 agricultors del Delta de l’Ebre per comercialitzar conjuntament l’arròs conreat en les seves explotacions.


És la cooperativa arrossera que té més antiguitat i tradició de la zona, i actualment està constituïda per més de 3.200 socis.

El 1959 neix la marca d’arròs Montsià, i el 1978 surt al mercat la paqueteria Arròs Montsià Extra en format d’un quilo. El 1996 s’introdueix el distintiu de la Denominació d’Origen “Arròs del Delta de l’Ebre” en reconeixement de l’Administració a tants anys de feina en matèria d’excel·lència i qualitat de l’arròs conreat al Delta de l’Ebre i al seu Parc Natural.

És en el 2003 quan es fusiona amb la veïna St. Jaume d'Enveja Sdad Coop. Cat RL, quan es crea la Càmara Arrossera del Montsià, SCCL abastant tota la producció de la comarca del Montsià, situada a l’hemisferi dret del Delta.

Al llarg de la seva història la cooperativa ha col·laborat amb nombroses entitats de marcat caràcter benèfic i social, com ara el 2009 que va col·laborar estretament amb la Fundació del Banc dels Aliments per aportar un percentatge de les seves vendes a favor dels més necessitats.

Actualment continua treballant tant per oferir als seus consumidors i clients l'arròs de la millor qualitat amb Denominació d'Origen Protegida del Delta de l'Ebre, com per preservar la riquesa natural del Delta i del seu Parc Natural, recentment nomenat "Reserva de la biosfera "per l’UNESCO.

Pujar