Arroz Montsià

Missatge ADV

Usuari

Contrasenya

Entrar

Nou usuari

Recordar contrasenya

ESP
CAT
ENG

troba'ns

Registre

Àrea Professional La Càmara

La Denominació d’Origen
Protegida “Arròs del Delta de l’Ebre”.

Considerat de categoria extra, l’arròs Montsià procedeix de l’espècie “Oryza Sativa L”
de les varietats Bahia, Gleva i principalment Montsianell.

L’arròs Montsià és sembra, es conrea i es recull exclusivament en les terres fèrtils del Delta de l’Ebre amb l’esforç i la bona feina dels socis agricultors de la Càmara Arrossera del Montsià.

Es tracta del producte més tradicional del Delta, conreat en superfícies petites, mitjanes i grans, que han constituït un dels aprofitaments fonaments de les seves terres.

Enclavat en les comarques del Montsià i el Baix Ebre, a la demarcació de Tarragona, presenta un paratge únic en el seu gènere. D’una banda, el litoral rep les aigües de la Mar Mediterrània i de l’altra, la influència de l’Ebre i el pas del temps que han contribuït a la formació del Delta en un espai privilegiat per al cultiu

de l’arròs, ja que es troba emmarcat per les serres de Montsià i de Godall, i està protegit per les muntanyes que conformen el massís dels Ports.

Aquesta diversitat geogràfica, es tradueix a més en riquesa social, cultural i gastronòmica, donada per la seva gent, els seus costums i l’arròs Montsià.

L’arròs Montsià es manipula i s’elabora seguint un modern procés de transformació i un acuradíssim control de qualitat.

En el seu camí des de les sitges al molí passa per les diferents unitats processadores equipades de salubritat i qualitat, requerides per la normativa vigent en la matèria, que l’han fet mereixedor de la Denominació de Qualitat i de la Denominació d’Origen “Arròs del Delta de l’Ebre”.

La Càmara Arrossera del Montsià també compta amb les certificacions ISO 9001, IFS i BRC, perquè disposa d’unes instal·lacions i d’una tecnologia que compleixen també la normativa mediambiental, factors que ens permeten oferir als nostres consumidors un dels millors arrossos del món.

Pujar